't Hof van Commerce

't Hof van Commerce
't Hof van Commerce

© Guy Kokken

Terug met volle mansterkte en op kruissnelheid: ’t Hof van Commerce.
Dat was al geleden van de plaat ‘Ezoa En Niet Anders’ (2005) en het festival Leffingeleuren (2007). De batterijen moesten opgeladen worden. “We waren het beu om de hits (Dommestiek En Levrancier, Zonder Totetrekkerie, Kom Mor Ip,…) te spelen,” vertellen twee geboren Izegemnaren en 1 Hasselaar.
Ze wilden eigenlijk al twee jaar herstarten. Maar er zat altijd wel iemands andere bezigheid tussen. Plus: het niveau van de internationale hiphop was zo bedroevend dat ze liever aan de kant bleven staan.
’s Lands beste hiphopcrew – zegt Humo – komt rijper en rijker uit haar rustperiode. De oldskool beats hebben funk en soul gekregen en in heel wat nummers klinken de jaren 80 door. Nog meer feestmuziek dus. En voor de rest blijft alles fantastisch bij het oude. Eindelijk weer die onverstaanbare vrolijkheid waarvan Buyse zegt dat het misschien beter is dat wij – 95 % van de Vlamingen – er niets van begrijpen. Eindelijk weer enkele interessante toevoegingen aan het dagelijks taalgebruik.

’t Hof 2.0, versie 2012, heeft een grote toekomst. Het vijfde album ‘Stuntman’ is goed vertrokken en ze worden deze zomer twee weken na elkaar in Werchter (TW Classic en Rock Werchter) verwacht. En volgend jaar? Dan worden ze 15 jaar.

{title_LineUp_nl}

Kowlier (vocals)

Buyse (vocals)

King DJ 4T4 (beats)